Zoete aardappel stamppot

Zoete aardappel stamppot


Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingredi├źnten:

o 1 kg zoete aardappel
o 300 gram boerenkool, gesneden
o 300 gram witte kool, gesneden
o 1 el olijfolie
o 3 rode uien
o 125 gram magere spekreepjes
o 2 el grove mosterd

Bereiding:

o Schil de aardappelen en kook ze samen met de boerenkool en witte kool in water met zout in ongeveer 15 minuten gaar.

o Verhit ondertussen olijfolie in een pan en bak de ui met spekreepjes 6 minuten op hoog vuur. Zet het vuur vervolgens laag en bak nog eens 6 minuten. Roer regelmatig door.

o Giet de aardappelen en kool af, maar bewaar hierbij het kookvocht.

o Stamp de puree met een pureestamper en voeg de mosterd toe. Om de puree smeuïger te maken kun je eventueel wat kookvocht toe voegen.

o Breng op smaak met peper en zout.

o Aan tafel!

Zoete aardappel stamppot recept avondeten kinderen gezond