Zo richt je je koelkast praktisch in (nooit meer voedselverspilling)

 

Zo richt je je koelkast praktisch in (nooit meer voedselverspilling)

Heel veel eten gaat verloren in de koelkast puur omdat je niet meer wist dat het er was, zonde! Je gooit niet alleen eten weg, maar ook je geld. Dat kan dus anders. In dit blog lees je hoe je de koelkast praktisch inricht. Om te beginnen haal je alles uit de koelkast en gooi weg wat over datum is en wat je niet gebruikt. Zorg ervoor dat je alleen producten in de koelkast hebt staan die ook daadwerkelijk gegeten worden. Deel vervolgens de koelkast weer op de volgende manier in:
Bovenste plank
Meest constante temperatuur en daardoor perfect voor yoghurt, fruit of specerijen. Ook voor producten die rijp zijn waarvan je het rijpingsproces wilt vertragen zoals avocado of banaan is de bovenste plank geschikt.
Onderste plank
De temperatuur is hier het koudst. Perfect voor eieren en de maaltijden die je hebt voorbereid of eventuele restjes. 
Deur
Hier is de temperatuur het laagst en daarom geschikt voor o.a. sauzen.
Onderste bak(ken):
Deze zijn geschikt voor groente en fruit. Houd groente en fruit altijd van elkaar gescheiden. Dit omdat groente sneller rot als het in aanraking komt met fruit.
Tip: Hoe georganiseerder je alles inricht, hoe langer de keuken georganiseerd blijft. Geef ieder product een vaste plaats. Een georganiseerde keuken gevuld me gezonde producten is de eerste stap naar een gezond blijvend voedingspatroon.