Pesto pasta

Pesto pasta


Aantal: 5 personen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

o 25 gram verse basilicum
o 2 teentjes knoflook
o 7 gram gedroogde pijnboompitten
o 35 gram Parmezaanse kaas, geraspt
o Snufje zout, optioneel
o 5 eetlepels olijfolie
o 400 gram volkoren pasta
o 2 komkommers
o 100 gram mozzarella
o zwarte olijven uit blik

Bereiding:

o Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie in een blender en blend. Dit is je pesto saus. (Zelf vind ik het erg lekker om hier ook peper aan toe te voegen)

o Kook één liter water en kook de volkoren pasta volgens de beschrijving. Giet het water af en voeg de pesto saus toe. Roer en laat afkoelen.

o Snijd de komkommer in stukjes en voeg toe aan de pasta.

o Snijd de mozarella in stukjes en verspreid over de pasta. Je kunt er ook leuke figuurtjes van maken met een koekjesvorm.

o Snijd ook de zwarte olijven in stukjes en voeg toe aan de pasta. Smullen maar!

Pesto pasta gezond recept avondeten kinderen