Mexicaanse wraps

Mexicaanse wraps


Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

o 8 volkoren miniwraps
o 1 ui, gesneden
o 2 eetlepels olijfolie
o 2 avocados
o snufje zwarte peper
o 1 limoen
o bakje creme fraiche voor koude gerechten
o 500 gram rundergehakt
o 1 rode paprika, in stukjes gesneden
o Blikje mais
o IJsbergsla
o Geraspte kaas
o 2 tomaten, in blokjes gesneden
o 1/2 theelepel zout
o 1 theelepel gemalen komijn
o 1/2 theelepel oregano
o 1/2 theelepel chilipeper

Bereiding:

o Bak de gesneden ui met olijfolie in de koekenpan goudbruin. Voeg vervolgens de paprika toe, meng en laat even aanbakken.

o Vervolgens doe je het rundergehakt in de pan en voeg je de oregano, gemalen komijn, chilipeper en zout toe. Bak het gehakt goudbruin.

o Doe ondertussen de mais, sla, geraspte kaas, tomaten en crème fraîche ieder in een eigen bakje.

o Maak de guacamole door twee avocado’s fijn te prakken met een vork. Doe er een beetje limoen en peper bij en meng het tot één geheel. Doe het in een bakje.

o Verwarm de tortilla’s zoals beschreven op de verpakking.

o Zet nu de bakjes, de tortilla’s en het rundergehakt op tafel.

o Iedereen pakt een tortilla en belegt deze naar eigen keuze. Buen provecho! 🙂

mexicaanse wraps avondeten recept gezond kinderen