Chili con Carne


Tijd:
Voorbereiding: 5 – 10 min.
Koken: 25-30 min.

Ingrediënten voor 4 personen:

o Biologisch rundergehakt (360gr)
o Ui, fijn gesneden (150 gr)
o Gepelde tomaten in blik (400 gr)
o Tomatenpasta (4 el.)
o Knoflook, fijngesneden (1 1/2 teentje)
o Paprikapoeder (2 tl.)
o Chilivlokken (1 tl.)
o Gemalen komijnzaad (2 tl.)
o Cherry tomaten, door de helft gesneden (250 gr)
o Bruine bonen (360 gr)
o Kokosolie/Olijfolie (2 el.)
o Zilvervliesrijst (300 gr)

Hoe kook ik deze chili con carne?

o Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
o Na het koken van de rijst laat je deze rusten met de deksel op de pan voor minimaal 10 minuten
o Tijdens het koken van de rijst verwarm je de olie in een pan en frituur de ui en knoflook voor een paar minuten
o Voeg het rundergehakt toe en bak tot deze goudbruin is
o Voeg de gepelde tomaten, tomatenpasta, bruine bonen en cherrytomaten toe en kook het geheel op laag vuur voor ongeveer 10 minuten
o Regelmatig doorroeren!
o Voeg vervolgens de parikapoeder, gemalen komijnzaad en de chilivlokken toe en kook voor nogmaals 5 minuten
o Serveer vervolgens de rijst en doe de Chili con Carne hier bovenop. Smakelijk eten!

Tip: Je kunt de rijst en chili con carne ook met elkaar mengen en invriezen of bewaren in de koelkast.

Deel dit recept