#kind #weigert #eten #alleseters
Wat te doen wanneer je kind eten weigert
We weten allemaal dat consequent zijn hierbij de sleutel is naar gewenst gedrag, maar wat als je kind helemaal niks meer lijkt te lusten? De gezondheid van je kind staat voorop dus je wilt niet alleen pannenkoeken en brood op tafel zetten. Hoe je dit het best aan kunt pakken leggen wij je in dit artikel uit.

Leg het me uit

Wat je nog niet wist over boodschappen doen met je kind
Boodschappen doen met kinderen kan een hele uitdaging zijn. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de suikerrijke Dora koekjes waar je kind zo dol op is? Om je op weg te helpen heb ik vijf praktische tips opgeschreven die ervoor zorgen dat jij met je kind boodschappen doen tot een plezier maakt.

Tell me more!

Gezonde ouders gezonde kinderen alleseters vlees vegetarisch
Minder vlees eten, hoe doe je dat?
Is iedere dag vlees eten nodig? Nee. We weten allemaal dat het gezond is om minimaal één vegetarische dag in de week te hebben of wekelijks vis te eten, maar vaak doen we dit niet puur omdat het niet in ons systeem zit. Of het nu gaat om minder vlees eten, gevarieerder eten of het vaker eten van vis, wij vertellen je in dit artikel hoe jij deze gezonde gewoontes deze keer wel eigen maakt.

Lees verder
Deze vijf zinnen stoppen de strijd aan tafel voorgoed
Deze vijf zinnen stoppen de strijd aan tafel voorgoed
Kinderen de vrijheid geven om zelf te kiezen wat ze eten kan beangstigend zijn voor ouders, wat als mijn kind alleen maar brood eet, hoe zit het dan met de groenten? En gaat mijn kind nu niet met honger naar bed? Met deze vijf zinnen stop je de strijd aan tafel voorgoed.

Lees verder

Waarom een toetje geen probleem is
Sommige ouders vermijden alle vormen van suiker waaronder ook toetjes met het idee dat hun kinderen hierdoor gezonder opgroeien. In het eerste opzicht lijkt dit een goede strategie, maar het brengt heel wat ongevraagde consequenties met zich mee om toetjes te verbannen omdat ze ongezond zijn.

Vertel me waarom

Met deze vijf strategieën blijven je kinderen wel aan tafel zitten
Zo blijven je kinderen wel aan tafel zitten
Gaat jouw kind van tafel terwijl iedereen nog aan het eten is? Om kinderen te leren dat de hoofdmaaltijd een maaltijd is die je samen als gezin aan tafel eet, ondanks of hij eet of niet, hebben wij vijf strategieën voor je opgeschreven die ervoor zorgen dat jouw kind wel aan tafel blijft zitten.

Klik hier