About

Over alleseters


Mijn naam is Ingrid, diëtist en de naam achter Alleseters – een platform waarbij we alle aspecten aanpakken om het voedingspatroon van de hele familie gezond en gemakkelijk te maken. Ik vind het belangrijk dat kinderen vanaf jongs af aan gezond leren eten. Niet alleen zullen ze daardoor sterker en zelfverzekerder in het leven staan, ook wordt dit doorgegeven aan de komende generaties wat resulteert in een gezondere samenleving.

De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van gezinnen naar een gezonde leefstijl. Vanuit deze ervaringen is Alleseters ontstaan waarin ik laat zien wat ik het liefst doe; jou als ouder helpen met het aanleren van een gezond voedingspatroon voor het hele gezin.

Ik geloof erin dat ieder kind gezond kan leren eten. Als ouder kun je hier een geweldig voorbeeld bij geven waar je kinderen levenslang hun voordeel uit kunnen halen. Kinderen met gezonde eetgewoontes hebben een beter zelf beeld, meer energie, doen het beter op school, worden minder ziek en slapen beter. Iets wat we allemaal willen voor onze kinderen, toch? Of je nu een full-time werkende moeder bent of een huisvader, iedereen kan een alleseter opvoeden! Ben jij klaar voor de stap naar een gezond voedingspatroon voor het hele gezin? Klik dan hier.


Wij geven terug

Een halfjaar geleden ben ik, Ingrid, naar Nicaragua geweest om daar voorlichting over gezonde voeding te geven in een arme wijk in Granada. Nicaragua is het armste land van Centraal-Amerika waar ongeveer 30% van de bevolking in armoede leeft. Dit houdt in dat zij van dagelijks ongeveer $2 of minder rond moeten komen. Omdat ook de wijk waar ik mijn voorlichtingen heb gegeven het niet breed had, heb ik geld ingezameld en daarmee 1800 maaltijden kunnen kopen. Maar dat was natuurlijk niet genoeg.

Met deze gedachte heb ik de cursus Alleseters ontwikkeld. Alleseters helpt gezinnen naar een gezond voedingspatroon en maakt daarbij gezonde maaltijden beschikbaar voor kinderen waarvan de ouders het zich niet kunnen veroorloven. Dit kunnen wij mogelijk maken doordat 10% van de opbrengst per cursus naar Fabretto gaat. De organisatie waar ik mijn voorlichtingen voor ruim 300 kinderen en ouders heb mogen geven.

Duurzaamheid is een belangrijk kernwoord binnen Alleseters. Samen kunnen wij de wereld een stuk aangenamer maken. Wil jij een echte alleseter opvoeden en daarbij ook gezonde maaltijden beschikbaar maken voor kinderen waarbij dit niet vanzelfsprekend is? Lees hier hoe dat kan.